Konsesjonstildelingen for Nordland er klar

Listen over søkerne som får tilsagn om matfisktillatelser i Nordland 2009 er nå offentliggjort.

Fiskeridirektoratet region Nordland gir tilsagn om geografisk fordelte tillatelser til oppdrett av laks, ørret og regnbueørret til følgende søkere i fylket:

Selskap

Kommune

Antall tillatelser

Salmus Akva AS

Nesna

2

Lofoten Aqua AS

Vestvågøy

1

VegaLaks AS

Vega

1

Vik Fiskeoppdrett AS

Sømna

1

Kvarøy Fiskeoppdrett AS Lurøy

1

Pundslett Laks AS

Vågan

1

Ballangen Sjøfarm AS

Ballangen

1

Tomma Laks AS

Nesna

1

Musken Laks AS

Tysfjord

1

Eidsfjord Sjøfarm

Sortland

1

Øyfisk AS

Øksnes

1

Lofoten Sjøprodukter AS Vestvågøy

1

Egil Kristoffersen & Sønner AS

1

Gifas AS

Gildeskål

1

– Ved tildelingen har kriteriene «mindre aktør som samtidig legger best mulig til rette for økt bearbeiding i kystdistrikt» vært avgjørende for hvem som skulle få tilsagn om tillatelse. Listen viser de 15 søkerne som ut fra søknaden oppfyller hovedkriteriene best sier regiondirektør i region Nordland Janne Andersen.

Orienteringsbrev til de andre søkerne

De som har fått tilsagn om tillatelse skal innbetale vederlag på 8 millioner kroner innen 30 dager. De andre søkerne får et foreløpig svar med en orientering om prioritering av søknader.

Endelig vedtak om avslag vil bli utsendt når Fiskeridirektoratet har mottatt vederlaget fra de som har mottatt tilsagn. Dette vil skje tidligst i uke 33.

Fra da løper også en 3 ukers klagefrist for de som ikke fikk tillatelse, opplyser direktoratet.

Råd fra Fylkeskommunen

– Fylkeskommunens råd har vært nyttig å ha med seg i prosessen. Vi har lagt til grunn at effekten av tillatelsene må komme i lokalmiljøene i Nordland fylke. Fylkeskommunen har ikke anbefalt oss å prioritere spesielle områder i fylket eller at tillatelsene skal fordeles jevnt utover i fylket, sier regiondirektør Janne Andersen.

– Vi har forholdt oss strengt til forskriften om at mindre aktør som samtidig legger til rette for bearbeiding av laks, ørret og regnbueørret skal prioriteres. Bearbeiding av annen fisk har ikke blitt vektlagt, sier Andersen.